Om nettstedet

Tilgjengelighet

Retningslinjer for hvordan informasjon og tjenester skal utformes for å gjøre nettsiden mest mulig tilgjengelig er hentet fra WAI (Web Accessibility Initiative) en arbeidsgruppe hos W3C (World Wide Web Consortium). Denne nettsiden er bygget for å være tilgjengelig for alle. Med tilgjengelighet mener vil at nettsiden skal fungere uansett nettleser, operativsystem eller eventuelle kognitive begrenseninger.

Konstruksjon

Nettsiden anvender standarder fra W3C for konstruksjon av nettsider. Dette betyr at XHTML 1.0 Transitional er brukt for å strukturere innholdet og at CSS(stilark) bestemmer utseende. Brukere som ikke bruker programvare som støtter stilark får på denne måten presentert uformatert men strukturert innhold. Denne nettløsningen er laget av Maksimer AS.

Valid XHTML 1.0 Transitional

Nettlesere

Eldre nettlesere som ikke støtter aktuelle standarder og tekstbasert nettlesere kan mangle støtte for stilark. Bruk nedenforstående linker for å oppradere til en moderne nettleser.

Windows
Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, Google Chrome

Mac
Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome

Linux
Mozilla Firefox, Opera, Konqueror (KDE)

Skjermoppløsning

Nettsiden er optimalisert for å vise innholdet på best måte til skjermoppløsninger fra 1024×768 og oppover.

Tilpass tekstørrelser

Nettsiden er bygget for at du enkelt kan endre tekststørrels eller forstørre hele nettsiden. Men endringer av tekstørrelsen kan føre til at utseende endrer seg. Metoder for å endre tekststørrelse / zoom vil variere fra nettleser til nettleser.